Proiect „Iată omul!” 2009

27.03.09

   Invitati:

Grupul Eben Ezer, O.S.C.E.R.-Suceava, O.S.C.E.R.-Iasi.

Mesaj Biblic:Fratele Pastor-Florin Ianovici

Prezentatori:Emanuel Vieriu & Alina Mandiuc

    

     Într-o lume care atrage printr-o varietate de activităţi, există un grup de tineri care sunt uniţi de un singur lucru: dragostea pentru Dumnezeu şi căutarea Lui. Organizaţia Studenţilor Creştini Evanghelici din România, cunoscută mai bine sub numele de OSCER Sv, este o organizaţie naţională care lucrează cu studenţii creştini din aproape toate centrele universitare din România. Viziunea noastră este de a fi o lumină în mediul academic, la Facultate, acolo unde Dumnezeu a aşezat fiecare student, pentru a le vorbi de dragostea cerească colegilor noştri şi pentru a-i pregăti pe tineri pentru a se implica în lucrarea din biserica din care fac parte. Grupul OSCER Sv este afiliat la IFES (International Felloship of Evangelism Students), organizaţie mondială care are aceleaşi principii şi viziuni. IFES organizează conferinţe o dată la patru ani, conferinţe la care participă studenţi, absolvenţi sau lideri ai mişcărilor studenţeşti din întreaga lume, numărul acestora depăşind de multe ori 2000 de persoane.

          Grupul din Suceava există de mai bine de un deceniu iar momentan întâlnirile au loc în fiecare marţi seara, de la ora 19.00, în clădirea Centrului Creştin Filadelia. Grupul OSCER Suceava este un grup interconfesional în care membrii săi fac parte din bisericile din oraş dar şi din locurile învecinate, de unde tinerii au venit în dorinţa de a studia la diferitele facultăţi din cadrul Universităţii Ştefan cel Mare (Rădăuţi, Dorohoi, Botoşani, Grăniceşti, Piatra Neamţ, Vicov, ş.a). Toţi cei ce doresc să se implice în această lucrare vin aici cu dragă inimă şi cu dorinţa de a se aprofunda în a-L cunoaşte pe Dumnezeu tot mai mult. Ca în orice formă de organizare, şi în acest grup există câţiva oameni dedicaţi care se întâlnesc înafara întâlnirilor oficiale de marţi seara pentru a pune la punct desfăşurarea evenimentelor din cursul săptămânii. Astfel, grupul are o echipă de coordonare care răspunde de orice activitate a grupului. În cadrul unei întâlniri a echipei de coordonare, Dumnezeu a pus pe inima unor tineri dorinţa de a realiza un proiect de evanghelizare pentru generaţia tânără din Suceava. Şi astfel s-a născut proiectul « Iata Omul: ISUS raspunsul cautarii>> Ce se vrea a fi acest proiect? Fără a complica prea mult ideile, prin acest proiect studenţii creştini din cadrul OSCE Suceava şi Iaşi doresc să ridice un semn pentru Dumnezeu, să arate că le pasă de colegii lor necreştini alături de care trec prin sesiuni şi examene şi prin viaţa aceasta trecătoare şi cu multe provocări. Prin acest proiect vrem să arătăm Sucevei faptul că a fi creştin şi a fi student creştin nu e un lucru imposibil. De cele mai multe ori noţiunea de creştin este asociată oamenilor fără şcoală şi cu o cultură generală destul de precară. Însă în ziua de azi Dumnezeu are doctori creştini, ingineri, avocaţi, profesori, arhitecţi şi noi vrem să arătăm lumii că se poate să fii moral într-o lume imorală, că se poate să fii integru într-o lume coruptă. Proiectul « Iata Omul Isus raspunsul cautarii: » va cuprinde cântări, poezii, mărturii şi un mesaj biblic adus de Florin Ianovici, pastor la biserica Betel din Bucureşti. Vor cânta tinerii din grupurile OSCE Suceava şi Iaşi iar fratele Florin va fi însoţit de un grup de tineri de la Arad. Acest eveniment implică foarte multă muncă şi pregătire, dar mai întâi de toate ne rugăm ca Dumnezeu să fie cu noi şi să privească cu plăcere spre jertfa pe care vrem să o aducem înaintea Lui. Promovarea proiectului se va face prin afişe şi invitaţii personale pe care le vom distribui în majoritatea Facultăţilor, Căminelor de Studenţi şi Liceelor, prin tinerii ce deja studiază acolo şi au dorinţa de a chema colegii lor la această seară dedicată sufletului, toţi cei care au nevoie de Dumnezeu.

          Îndemnăm pe toţi cei ce vor citi acest articol să ne susţină în post şi rugăciune pentru ca Duhul lui Dumnezeu să lucreze şi să ţese o seară a harului împodobită cu inimi predate Creatorului. Rugăciunea noastră este ca Dumnezeu să cerceteze inimile tinerilor care vor veni şi vor auzi mesajul Evangheliei şi ca aceştia să nu plece indiferenţi faţă de ceea ce vor auzi. Tinerii din Suceava au nevoie de Dumnezeu, să nu uităm Marea însărcinare pe care Domnul Isus ne-a lăsat-o : cea de a propovădui Evanghelia la orice făptură. Întâlnirea va avea loc la Casa de Cultura a Sucevei, în Sala mare, vineri 27 martie 2009 începând cu ora 18.00. Sunt aşteptaţi studenţi, viitori studenţi absolvenţi si prieteni dar şi oricine doreşte să audă Cuvântul Domnului şi în special prieteni care ştiti că au nevoie de o urgentă împăcare cu Dumnezeu.

 

         Echipa de coordonare OSCER Sv

Lasati un comentariu

Vă rugăm să țineți cont de faptul că comentariile sunt moderate și rel="nofollow" sunt utilizate. Deci, vă rugăm să nu folosiți cuvânt cheie spam ori domeniu ca numele tau, sau acesta va fi șters. Să avem o conversație cu caracter personal și semnificativ în schimb.