Taxe si tarife reduse la Muzeul Bucovinei, în 2013

Muzeul Bucovinei, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean, a redus o serie de taxe și tarife percepute pentru activitățile desfășurate în acest an. Cea mai mare diminuare se înregistrează la biletele de intrare la Muzeul de Științele Naturii. Astfel, pentru vizitarea Vivariului, adulții vor plăti 4 lei de persoană în 2013, în loc de 6 lei, cât a fost până acum, iar grupurile de copii vor plăti 1 leu de persoană, în loc de 2 lei.

Pentru vizitarea expoziției permanente la Muzeul de Științele Naturii, reducerea operată este de la 2 lei la 1,5 lei de persoană. Tarife mai mici au fost stabilite și la Muzeul de Istorie, Cetatea de Scaun și Festivalul de Artă Medievală. La Muzeul de Istorie, în cazul grupurilor de copii, biletul de intrare la expoziția permanentă a fost redus de la 2 lei de persoană la 1,5 lei, o reducere similară fiind stabilită și la Festivalul de Artă Medievală.

Pentru vizitarea Cetății de Scaun, în acest an va fi percepută o taxă de 4,5 lei de persoană pentru adulți și 1 leu de persoană pentru grupurile de copii, reducerea în ambele cazuri fiind de 50 de bani. La expozițiile temporare cu costuri de asigurare, pentru grupurile de copii s-a stabilit o diminuare a tarifului de la 2 lei de persoană la 1,5 lei.

Pentru acest an, Muzeul Bucovinei a introdus și două tarife noi, și anume pentrudesfacerede bunuri provenite de la terțiprinstandurilemuzeelor, caz în care se percepe un tarif cuprins între 20 și 35% din valoarea de achiziție, și pentru cercetare arheologică preventivă în vedere acordării avizului de descărcare arheologică și servicii de restaurare-conservare a bunurilor provenite de la terți, caz în care se percepe un tarif cuprins între 5 și 8% din devizul total al lucrărilor.

Muzeul Bucovinei oferă servicii gratuite pentru persoane cu handicap fizic grav, copii din centrele de plasament, veterani de război, lucrători actuali și pensionari din rețeaua muzeală, precum și o reducere de 50% pentru pensionari. Spațiile folosite pentru expoziții și manifestări culturale se pun la dispoziție în mod gratuit.

Articol preluat de pe www.monitorulsv.ro