foto pt istoricIstoric OSCER Sv

Istoria OSCER Suceava începe undeva în jurul anului 1994, când s-a putut observa în orasul Suceava un mic grup de tineri, care imediat a fost numit “Grupul de studenti”. Nevoia de partasie, sadita de Dumnezeu în inimile oamenilor, a dat nastere acestui grup despre care vrem sa scriem în continuare. Din multitudinea de fapte si evenimente ce au marcat istoria noastra doar o mica parte vor fi retinute pentru a servi drept reper în definirea identitatii grupului.

Aproximativ 10 persoane, timide, dar pline de dorinta de a arata o alta fata a foii pe care era scris titlul de student, formau grupul în vremea începuturilor sale. O mâna de oameni, putem spune, cu de dorinta de a avea partasie cu Dumnezeu, îsi alegeau ca si loc de întâlnire fie apartamentul Scolii Biblice, fie parcul Universitatii, fie locuinta personala sau închiriata a unuia dintre studenti, fie Biserica Penticostala Speranta sau de multe ori batrânele ziduri ale Cetatii de Scaun, care erau martore bucuriei ce izvora din partasia tinerilor. În cadrul acestor întâlniri, studii precum: „Caractere biblice”, „Viata spirituala”, „Fericirile”, „Experiente cu Dumnezeu” si altele nementionate, faceau ca fiecare student sa intre în adâncurile Bibliei pentru a descoperi adevarurile ascunse în ea. Activitatile grupului nu s-au restrâns doar la rugaciune si studiu. Studenti fiind, tinerii organizau si altfel de actiuni precum: absolventiada, bobociada, fotbal, vizite, iesiri la alergat, volei, plimbari în împrejurimile Sucevei. Unele întâlniri aveau loc la ora 7 dimineata.

Anul 1998 este deosebit de important pentru acest grup deoarece în aceasta perioada întra în Organizatia Nationala a Studentilor Crestini Evanghelici. Importanta viziunii si ucenicia, au fost parte din subiectele dezbatute la conferinta de la Talmaciu. O data ce studentii se vor simti integrati în aceasta organizatie si vor întelege chemarea din partea lui Dumnezeu, ca la rândul lor sa formeze ucenici, se va realiza o echipa cu un potential puternic ce se prevede a avea un impact extraordinar în mediul studentesc sucevean. Telul principal al studentilor crestini evanghelici este de a ajunge cu mesajul Evangheliei la colegii care nu au o relatie personala cu Dumnezeu.

Anii au trecut si amprenta lasata în Universitate de acea mica mâna de oameni a crescut tot mai mult. S-au adaugat locuri noi de întâlnire ale grupului, printre care amintim Observatorul, Biserica Maranata, Scoala Crestina Fildelfia, iar în anul 2010, prin bunavointa conducerii, pentru o scurta perioada de timp, grupul si-a desfasurat activitatea în interiorul Universitatii, pentru a fi mai aproape de mediul studentesc.

Anul 2009 a fost unul demn de mentionat, atunci când studentii din cadrul grupului au organizat la Casa de Cultura a Sindicatelor, o seara dedicata colegilor lor si nu numai. Prietenii noi, dorinte sincere de cunoastere a lui Dumnezeu, izvorâte din inima studentilor participanti la eveniment, au facut ca cifrele ce formau numarul de membri ai grupului, sa se înmulteasca. În 2010 un alt eveniment important a adus împreuna un mare numar de studenti la o seara speciala dedicata lor, finalul fiind conturat de o masa organizata în grup.

Si în 2011, la fel ca în ceilalti ani am participat la proiectul caritabil din Siret, bucurându-ne de încântarea tinerilor si copiilor din spitalele psihiatrice. Totodata în acest an a fost lansat primul numar al revistei Perspective studentesti. Revista îsi propune sa prezinte cititorului o perspectiva corecta asupra vietii, aducând optimism si încredere într-un context tumultos, care prezinta doar problemele fara a asigura o solutionare credibila pe termen lung a acestora.

Optimism
Spiritualitate
Consecventa
Empatie
Responsabilitate
Sociabilitate
Vigilenta

Sunt câteva din tintele pe care ni le-am propus si pentru 2012 si ne bucuram ca putem gusta câte putin din fiecare la întâlnirile saptamânale pe care le avem la Centul Crestin Filadelfia, la serile de volei si activitati recreative, dar si în iesirile de grup în diferite localitati din zona: Ipotesti, Calinesti, Bilca, Vicov, Putna.
În anul 2012 am debutat un program de rugaciune pentru Univesritatea Stefan cel Mare Suceava si pentru celelalte grupuri locale OSCER. Programul include rugaciunea pentru fieacare facultate separat, aici amintind studentii, profesorii, examenele, sesiunea, apoi conducerea USV si alte aspecte pe care le observa osceristii în USV. Ne dorim ca tot ce se face în campus, începând cu înscrierea si terminând cu diploma, sa fie benefic atât pentru studenti, cât si pentru universitate si nu în ultimul rând sa influenteze constructiv societatea, suceveana cel putin.
Evenimentele organizate la începutul anului universitar, au ca menire înlaturarea acelor emotii pentru necunoscut înfiripate în inima cutezantilor, ce din curiozitate sau cu un scop precis, aleg sa poarte frumosul nume de student, iar fiecare sfârsit de an este punctat cu câte un eveniment care îi are în prim plan pe studentii ce îsi finalizeaza studiile din învatamânt superior. Inima fiecarui student care participa la activitatile grupului este atinsa de frumusetea lui Dumnezeu, singurul care a facut ca lucrarea aceasta sa strabata lungii ani ce au trecut.

Lasati un comentariu

Vă rugăm să țineți cont de faptul că comentariile sunt moderate și rel="nofollow" sunt utilizate. Deci, vă rugăm să nu folosiți cuvânt cheie spam ori domeniu ca numele tau, sau acesta va fi șters. Să avem o conversație cu caracter personal și semnificativ în schimb.