Pagina o sa fie modificata…Aceasta este doar de test!

Lansarea revistei „Perspective studentesti” nr.2

revista2

Proiect „Iata Omul”

Într-o lume care atrage printr-o varietate de activitati, exista un grup de tineri care sunt uniti de un singur lucru: dragostea pentru Dumnezeu si cautarea Lui. Organizatia Studentilor Crestini Evanghelici din România, cunoscuta mai bine sub numele de OSCER, este o organizatie nationala care lucreaza cu studentii crestini din aproape toate centrele universitare din România. Viziunea noastra este de a fi o lumina în mediul academic, la Facultate, acolo unde Dumnezeu a asezat fiecare student, pentru a le vorbi de dragostea cereasca colegilor nostri si pentru a-i pregati pe tineri pentru a se implica în lucrarea din biserica din care fac parte.

Grupul OSCER este afiliat la IFES (International Felloship of Evangelism Students), organizatie mondiala care are aceleasi principii si viziuni. IFES organizeaza conferinte o data la patru ani, conferinte la care participa studenti, absolventi sau lideri ai miscarilor studentesti din întreaga lume, numarul acestora depasind de multe ori 2000 de persoane.

Grupul din Suceava exista de mai bine de un deceniu iar momentan întâlnirile au loc în fiecare marti seara, de la ora 19.00, în cladirea Centrului Crestin Filadelia. Grupul OSCE Suceava este un grup interconfesional în care membrii sai fac parte din bisericile din oras dar si din locurile învecinate, de unde tinerii au venit în dorinta de a studia la diferitele facultati din cadrul Universitatii Stefan cel Mare (Radauti, Dorohoi, Botosani, Granicesti, Piatra Neamt, Vicov, s.a). Toti cei ce doresc sa se implice în aceasta lucrare vin aici cu draga inima si cu dorinta de a se aprofunda în a-L cunoaste pe Dumnezeu tot mai mult. Ca în orice forma de organizare, si în acest grup exista câtiva oameni dedicati care se întâlnesc înafara întâlnirilor oficiale de marti seara pentru a pune la punct desfasurarea evenimentelor din cursul saptamânii. Astfel, grupul are o echipa de coordonare care raspunde de orice activitate a grupului. În cadrul unei întâlniri a echipei de coordonare, Dumnezeu a pus pe inima unor tineri dorinta de a realiza un proiect de evanghelizare pentru generatia tânara din Suceava. Si astfel s-a nascut proiectul « Iata Omul: ISUS raspunsul cautarii>> Ce se vrea a fi acest proiect? Fara a complica prea mult ideile, prin acest proiect studentii crestini din cadrul OSCE Suceava si Iasi doresc sa ridice un semn pentru Dumnezeu, sa arate ca le pasa de colegii lor necrestini alaturi de care trec prin sesiuni si examene si prin viata aceasta trecatoare si cu multe provocari. Prin acest proiect vrem sa aratam Sucevei faptul ca a fi crestin si a fi student crestin nu e un lucru imposibil. De cele mai multe ori notiunea de crestin este asociata oamenilor fara scoala si cu o cultura generala destul de precara. Însa în ziua de azi Dumnezeu are doctori crestini, ingineri, avocati, profesori, arhitecti si noi vrem sa aratam lumii ca se poate sa fii moral într-o lume imorala, ca se poate sa fii integru într-o lume corupta. Proiectul « Iata Omul Isus raspunsul cautarii: » va cuprinde cântari, poezii, marturii si un mesaj biblic adus de Florin Ianovici, pastor la biserica Betel din Bucuresti. Vor cânta tinerii din grupurile OSCE Suceava si Iasi iar fratele Florin va fi însotit de un grup de tineri de la Arad. Acest eveniment implica foarte multa munca si pregatire, dar mai întâi de toate ne rugam ca Dumnezeu sa fie cu noi si sa priveasca cu placere spre jertfa pe care vrem sa o aducem înaintea Lui. Promovarea proiectului se va face prin afise si invitatii personale pe care le vom distribui în majoritatea Facultatilor, Caminelor de Studenti si Liceelor, prin tinerii ce deja studiaza acolo si au dorinta de a chema colegii lor la aceasta seara dedicata sufletului, toti cei care au nevoie de Dumnezeu.

Îndemnam pe toti cei ce vor citi acest articol sa ne sustina în post si rugaciune pentru ca Duhul lui Dumnezeu sa lucreze si sa tese o seara a harului împodobita cu inimi predate Creatorului. Rugaciunea noastra este ca Dumnezeu sa cerceteze inimile tinerilor care vor veni si vor auzi mesajul Evangheliei si ca acestia sa nu plece indiferenti fata de ceea ce vor auzi. Tinerii din Suceava au nevoie de Dumnezeu, sa nu uitam Marea însarcinare pe care Domnul Isus ne-a lasat-o : cea de a propovadui Evanghelia la orice faptura. Întâlnirea va avea loc la Casa de Cultura a Sucevei, în Sala mare, vineri 27 martie 2009 începând cu ora 18.00. Sunt asteptati studenti, viitori studenti absolventi si prieteni dar si oricine doreste sa auda Cuvântul Domnului si în special prieteni care stiti ca au nevoie de o urgenta împacare cu Dumnezeu.


Echipa de coordonare

Misiune Siret 2010

Si in anul 2010 , dupa indelungi asteptari si cu dorinti inflacarate de a continua sa lucreze pentru Dumnezeu grupul de studenti OSCER , au reusit sa viziteze cele 5 Spitale din Siret in care , copii cu dezabilitati psihice si locomotorii sunt internati.In jur de 50 – 60 de tineri , ne-am straduit sa strangem banut cu banut , am cumparat cadouri pentru copii , tinerii din Siret si….incolonati cu masinile , ne-am pornit spre destinatia dorita.Vremea a fost una mai geroasa , dar caldura emanata din inimile noastre , ne-au unit pe toti , si cu ajutorul Lui Dumnezeu am reusit sa ajungem cu bine.

Ne-am impartit in 2 echipe si o parte am cantat in sala mare din incinta Spitalului si acolo am distribuit o parte din darurile noastre iar alta echipa au plecat spre alte spitale. Privirile calduroase ale tinerilor de acolo , strangerile lor de mana , frumoasele lor camera cu care se mandreau , dar si lacrimile , durerile , unora din ei ne-au impresionat si de data aceasta , si am multumit Lui Dumenzeu pentru darul nemeritat al sanatatii pe care l-am primit de la El. Afara se imbina ziua cu noaptea , fulgii de nea incepeau sa se aseze agale pe fiecare din noi , si imbracau pamantu inghetat , cand déjà ceasu indica spre ora 18.00 cand cu totii trebuia sa ajungem sa slujim la biserica pastorita de fratele Liviu Humeniuc unde eram programati. Am reusit sa terminam cu bine slijirea de la Spitale , si am ajuns la biserica unde ne-am bucurat de prezenta Lui Dumnezu din plin. Prin poezie , indemnuri la rugaciune , predica , cantari , studentii alaturi de membrii bisericii , am avut parte de momente placute si pline de bucurii. Multumim Lui Dumnezu ca si anul acesta , al 3-lea la numar ne-a ajutat sa ajungem la Siret in derularea acestui proiect. Dorim sa ii dam Lui toata slava si multumim si pentru disponibilitatea studentilor de a sluji Lui Dumnezeu… Emy Vieriu – Departamentul de misiune si proiecte evanghelistice OSCER.SV

 


Emy Vieriu – Departamentul de misiune si proiecte evanghelistice OSCER.SV

Misiune Siret 2009

Viata pe care o traim pe acest pamânt este împletita cu bucurii, zâmbete, lacrimi de fericire dar… si necazuri, lacrimi de durere si fete umbrite de probleme. Interesant e ca în cursul ei majoritatea dintre noi ne bucuram si ne agatam mai mult de momentele cele mai frumoase si vesele din viata noastra. Suntem sanatosi, plini de viata, plini de entuziasm, ne bucuram de ceea ce avem: familie, copii, prieteni, o scoala pe care o facem, saltam de bucurie atunci când jobul ne merge bine, buisness-ul înfloreste, ne bucuram atunci când putem vizita locuri frumoase din lumea aceasta, suntem încântati când iesim cu prietenii în oras sau mergem la o agapa si lista poate continua în sensul bun al cuvântului.

Pentru unii însa bucuriile înseamna o noua zi pe care o pot trai, DOAR ca o traiesc într-un carucior cu rotile dar sunt bucurosi ca o pot trai, îi vezi cum plini de viata se plimba dintr-un salon în altul si îti saluta respectuos prietenii pe care îi au… Pentru altii bucuriile înseamna acel zâmbet pe care îl dau din toata inima atunci când cineva îi viziteaza în micul lor „paradis”, acel salon de spital deseori nevizitat de noi cei sanatosi si fericiti am putea spune.

Cu zâmbetul pe buze, unii cu mâinile si corpul tremurând datorita bolii pe care o au, altii numai cu o mâna, sau numai cu un picior îti prezinta micul lor „paradis” în care locuiesc, format dintr-un pat si un asternut bine asezat, curat, dar sunt plini de bucurie ca îl au, unii îti prezinta dulapul lor în care vestimentatia fiind atât de saraca este ridicata la rang înalt de ei… Cu atâta bucurie îti arata radioul pe care îl au, ceasul pe care si l-au cumparat unii din ei care pot sa lucreze la întretinerea unei scari de bloc, sau la carat gunoiul. Unii dintre ei nu stiu cum sa îsi exprime bucuria decât prin ochii lor care joaca în lacrimi atunci când primesc o banana sau o punga cu biscuiti, altii salta în picioare si numai cu gura ei stiu sa desfaca punga cu biscuiti sau numai ajutati de asistente. Altii te îmbratiseaza atât de cald si puternic si nu îsi mai dau drumul pentru ca în viata lor au dus lipsa de o caldura sufleteasca care sa vina din partea mamei sau unui tatic mândru de fata sau baiatul lui. Parintii lor s-au rusinat de ei, nu i-au dorit, ei nu au avut loc în casa lor, la masa lor si de asta bucuria lor este atât de mare atunci când sunt vizitati. Dumnezeu Tatal meu si al tau… care citesti aceste rânduri este si Tatal acestor copii, barbati, femei, oameni în vârsta, cu probleme si dezabilitati. Stapânul vietilor noastre îi cunoaste, le stie necazurile care sunt acoperite de anumite bucurii, care pentru unii din noi nu au valoare. Dumnezeu nu este nedrept pentru cauza lor, El stie de ei si asteapta sa vada de la noi implicarea pe care o avem în a-i ajuta pe cei ce sufera si care nu se pot bucura de o viata normala. Noi ca si oameni nascuti din nou, cu simtaminte ce izvorasc din Divinitate, cu o cunostinta biblica putem sa-i vizitam, sa-i îmbarbatam si sa ne rugam pentru ei si starea lor.

Dumnezeu nu la voia întâmplarii i-a lasat în starea aceasta, ci doreste ca noi cei care avem o stare mai buna ca a lor sa mai coborâm de pe acel piedestal al unei vieti fericite si sa vedem partea cealalta a vietii, o viata trista. Dorinta lui Dumnezeu pentru noi este ca sa ne gândim si la cei ce sunt în suferinta, la cei care nu au ceea ce avem noi… El doreste din putinul nostru sa ajutam pe cel în nevoie, doreste sa-l slujim prin a îmbarbata, sprijini, DARUI celui care are nevoie de îmbarbatare si sprijin. De multe ori noi uitam ca ceea ce avem este dat de Dumnezeu, de aceea sa ne cerceteze aceste gânduri si sa ne adunam comori în ceruri facând fapte bune si ajutând pe cei în suferinta. Cuvântul Scripturii spune în Iacov „Religiunea curata si neîntinata înaintea lui Dumnezeu, Tatal nostru este sa cercetam pe orfani si pe vaduve în NECAZURILE lor.” Poate nu în toate cazurile avem parte numai de orfani sau vaduve dar cu siguranta avem parte de oameni, care au ceva în comun ce ne leaga pe toti pe acest pamânt si anume NECAZURI. Si daca este cineva în necaz atunci avem sansa sa putem aduce una dintre cele mai frumoase ofrande lui Dumnezeu, mai exact: sa-i vizitam si sa-i ajutam, chiar cu un sfat si un zâmbet. Pe baza cuvântului scriptural prin care se arata importanta ce o da Dumnezeu vizitei si ajutorarii celor în suferinta, împreuna cu studentii crestini în Suceava în data de 1 noiembrie am vizitat Spitalul de Psihiatrie cronici din orasul Siret.

Aproximativ 43 de tineri, fiind calauziti de Duhul lui Dumnezeu ne-am hotarât sa vizitam acest spital si înca trei case de copii din Siret. Unii care au fost pentru prima data au vazut ce înseamna acea viata trista, acea viata petrecuta ani de zile în spital. Am fost primiti cu foarte mare bucurie de catre copii, dar si de catre fratele Liviu Humeniuc care ne-a îndrumat în cursul itinerariului nostru prin acea vale a plângerii am putea-o numi. Copii cu diferite malformatii, copii cu suferinta ne-au vorbit prin ceea ce sunt ei, si noi am ramas strapunsi în inimile noastre si am dat Slava Domnului pentru ca suntem sanatosi. Ne-a bucurat foarte mult faptul ca cei mai multi dintre ei cunosteau cântari crestine, altii cântau cu vocile lor lauda lui Dumnezeu, altii cântau la chitara… si la rugaciune toti stiau „Tatal nostru.” Foarte mult putem vorbi despre experientele avute ieri cu copiii dar dorim sa va lasam pe voi, cei care înca n-ati fost acolo, sa vizitati si sa vedeti ca viata este bucurie dar si tristete. Seara am încheiat-o având partasie la biserica penticostala din Siret, unde prin cântare, poezie si mesaj biblic l-am înaltat pe Domnul cu toti tinerii, Duhul lui Dumnezeu lasând o seara de har împletita cu bucuria rugaciunii ascultate si împlinirea cântarilor cântate din toata inima. La sfârsitul programului a venit la mine o tânara, care face parte din „Casa Emanuel”, una din casele de copii vizitate de noi si cu o anumita timiditate m-a întrebat „Nu vreti sa veniti pâna la noi acasa?” Chiar daca eram obositi am dat curs invitatiei si când am ajuns la ei am ramas uimiti de primirea pe care ne-au facut-o. Ne-au servit cu prajituri, suc, ceai, ciocolata calda. Am dat slava Domnului cu totii când am vazut ca unii din ei vin la Casa Domnului si de acolo îsi arata ospitalitatea lor. Apoi ne-am reîntors acasa cu totii, fiind bucurosi de faptul ca Dumnezeu în splendoarea Lui ne-a ajutat sa-i facem voia Lui, vizitând aceste locuri, si simtind cu cei ce sufar. În încheiere as dori sa citez un verset biblic „Totdeauna vor fi saraci în tara, de aceea îti dau porunca aceasta: sa-ti deschizi mâna fata de fratele tau, fata de sarac si fata de cel LIPSIT din tara ta.


Emy Vieriu – Departamentul de misiune si proiecte evanghelistice OSCER SV


Lasati un comentariu

Vă rugăm să țineți cont de faptul că comentariile sunt moderate și rel="nofollow" sunt utilizate. Deci, vă rugăm să nu folosiți cuvânt cheie spam ori domeniu ca numele tau, sau acesta va fi șters. Să avem o conversație cu caracter personal și semnificativ în schimb.