Desi avea dreptate Blaga când zicea a cunoaste-nseamna iarna, astazi puterea nu e masurata în turnuri de uzine, în hectare de teren si uneori nici în conturi cu multe zerouri. Este rândul informatiilor sa-i faca pe oameni puternici sau slabi. Cunoasterea îi împarte acum pe oameni.
Biblia insasi face o chemare spre cunoastere: „dobândeste întelepciunea, si cu tot ce ai, dobândeste priceperea”, subliniind exemplul lui Solomon, care nu s-a nascut întelept, ci a devenit: „mi-am pus inima sa cercetez si sa adâncesc cu întelepciune tot ce se întâmpla sub ceruri”.
Este timpul sucevenilor sa preia stafeta cunoasterii, fara a uita ca adevarata gnoza îl implica pe Dumnezeu în existenta umana. Din nou afirmatia absoluta a Bibliei se remarca: „ce ar folosi unui om sa câstige toata lumea, daca si-ar pierde sufletul?”. Foloseste tot ce stii spre binele sufletului tau!

Acceseaza biblioteca OSCER Sv. Informatia conteaza.

foto biblioteca


Lasati un comentariu

Vă rugăm să țineți cont de faptul că comentariile sunt moderate și rel="nofollow" sunt utilizate. Deci, vă rugăm să nu folosiți cuvânt cheie spam ori domeniu ca numele tau, sau acesta va fi șters. Să avem o conversație cu caracter personal și semnificativ în schimb.